Het is tijd om hier een onderbelicht voordeel van luchtvering in de spotlights te zetten. Duurzaamheid, iets wat een steeds belangrijkere drijfveer wordt voor mensen om voor bepaalde opties op een auto te kiezen. Een veelgebruikt begrip ook, misschien zelfs wel een modewoord. Toch hoeven we het om deze reden niet af te doen als een nutteloos onderwerp, want duurzaamheid hoeft niet alleen maar voort te komen uit idealisme. Uw portemonnee is er ook bij gebaat. 

Groene vering

We worden de hele dag al om de oren geslagen met allerlei zaken die groener moeten worden en dan komen wij ook nog eens met groene vering. Houdt het dan nooit op? Misschien niet, maar denkt u eens wat verder. Als u doormiddel van een ander veringsysteem meer comfort krijgt en daarnaast ook nog bijdraagt aan een beter milieu, waarom dan eigenlijk niet?

Hoe het precies werkt, is vrij simpel. De luchtvering van Airsus is in hoogte verstelbaar, ook tijdens het rijden. Bij een hogere snelheid zal de auto zichzelf verlagen, waardoor er minder luchtweerstand ontstaat. Dit zorgt er vervolgens voor dat het verbruik van uw auto omlaag gaat, het aantal uitlaatgassen vermindert en er dus minder fossiele brandstof nodig is om uw bolide over het asfalt te stuwen. Een hele mond vol, maar het werkt.

Portemonnee

Niet alleen de natuur wordt hiermee gespaard, ook uw portemonnee pikt een graantje mee van de techniek die luchtvering heet. De brandstofprijzen zullen de komende jaren niet lager worden. Een stijging zoals de afgelopen jaren, ligt eerder voor de hand. Hierdoor is het natuurlijk voordelig als uw auto niet al te veel van het dure goedje opslurpt. Iets wat luchtvering kan realiseren door de eerder genoemde aerodynamische voordelen. 

U zult dus minder vaak een bezoekje brengen aan de pomphouder om de hoek, maar dit houdt vooral in dat u minder geld naar de beste man toebrengt. Hoeveel dat precies is, ligt ook aan het type auto dat u rijdt en de motor die onder de kap ligt, maar houdt u rekening met een besparing van een paar procent.

Lucht geeft lucht

Het is dus duidelijk dat lucht in uw vering extra lucht oplevert. Zowel voor uw portemonnee als voor de wereld om u heen.

 

Lees ook: Luchtvering - Hoe werkt het?