Luchtvering verhoogt veiligheid

Er zijn behoorlijk wat redenen om sterk te overwegen luchtvering te laten installeren op uw auto of bedrijfswagen. Eentje waar u misschien niet direct aan zal denken, maar die het vermelden toch zeker waard is, is het verhogen van de veiligheid. Luchtvering kan namelijk een aanzienlijke verbetering van uw veiligheid opleveren; op zijn minst iets om er over na te denken. 
 

Hoe zit dat precies?

De veiligheid van een auto hangt sterk samen met de stabiliteit en de grip op de weg. Dit is weer gekoppeld aan de belading die u mee wilt nemen. Reguliere vering is nauwelijks flexibel in dit opzicht. Als u dus de achterbak flink vol laadt, zal de auto naar achteren gaan hellen. Iets wat de veiligheid niet ten goede komt, omdat een auto die naar achteren hangt minder goed te besturen is. Dit heeft u ongetwijfeld wel eens meegemaakt in de praktijk. 
 
Luchtvering kan zich in deze situatie herstellen. Zie het als een spier die zich extra aanspant op het moment dat er iets zwaars getild moet worden. Dit kan een intelligent luchtveringssysteem dus ook. De software meet de belasting op het veringssysteem en zal tegendruk genereren door meer lucht in de balg te persen. 
 

Bochten

Hetzelfde systeem kan ook het zijwaarts overhellen in scherpe bochten verminderen. En ook dit draagt bij aan een veiliger weggedrag van de auto. Een overhellende auto in de bocht verhoogt de kans op wegslippen aangezien er geen volledige grip meer is op alle vier de wielen.
 
Een adaptief luchtveringssysteem heft het hellen voor het grootste gedeelte op door de drukverdeling op de individuele veren aan te passen. Waar meer druk nodig is, wordt lucht toegevoegd. Is er minder lucht nodig dan stroomt er wat uit. Een simpel, maar doeltreffend systeem.
 

Conclusie

Luchtvering brengt veel voordelen met zich mee. Een er van is het verhogen van de veiligheid. Het behoeft waarschijnlijk geen verdere uitleg dat een investering in uw veiligheid nooit een verkeerde kan zijn.